Разработване на нови детайли на по-ниски цени и по-кратко време

Спестете разходи чрез 3D принтиране

4 начина да редуцирате разходите за прототипиране и производство чрез 3D принтиране


3Д принтирането е технология, която пести време и средства и е способна глобално да подобри производствените ви процеси. В тази статия ще се фокусираме върху съкращаване на разходите с помоща на адитивните технологии. Използвайки 3Д принтиране можете драстично да намалите необходимите средства не само за прототипиране, а и за производство. Може да редуцирате производствените ви разходи за продукти, които произвеждате, както и за производствените ви процеси. Ще ви дадем най-добрите съвети как ефективно да използвате инновативната технология и как да се възползвате максимално от нея.

Как чрез 3Д принтиране може да спестите разходи?


3Д принтирането ви позволява да подобрите вашите продукти и да ги произвеждате на по-ниска себестойност. Можете да създавате по-леки устройства, да работите по дизайна и подобрявате ефективността им и адаптивни спрямо употребата. Имайте в предвид че 3Д принтирайки вашият продукт значително ще намали вашите разходи в различни аспекти. Внедрявайки 3Д принтирането в процесите при прототипиране и произвоство допринася за успеха на компанията ви. Нека видим в детайли как всичко това би редуцирало разходите ви.

Инвестиции за инструменти

 

3Д принтирането ви позволява да пестите средства от производственият процес. Адитивното производство може изцяло да промени производствените процеси и подобри веригите за доставки. Например, производствена линия и производството на инструменти може да бъдат подобрени благодарение на адитивните технологии.

3Д принтирането спомага за намалянето на разходите за инструменти. Благодарение не него можете директно да създавате необходимите инструменти или да пропускате определени операции при сглобяване, като принтирате устройството в една част. Автомобилният производител Опел отчита 90% намаляване на разходите за изработка на инструменти необходими за производствените процеси. В зависимост от вида на бизнеса, 3д принтирането определено оказва значително влияние за намаляване на разходите при изработката на спомагателни инструменти.

Ускоряване на процеса за създаване на нов продукт

 

3Д принтирането е впечатляващ метод за прототипиране, като ще ви помогне да създадете много итерации за кратко време и по-ниски цени. За традиционните методи като шприцоване първо трябва да създадете матрица. Процеса е скъп и отнема доста време, докато при адитивните технологии единствено е необходим 3Д модел, който може в последствие многократно да се редактира. Това е невероятно оръжие при процеса за създаване на нов продукт.

Същевременно адитивните технологии ви позволяват да създавате детайли, който биха били трудни за направата им чрез стандартните технологии. Такива комплексни и сложни форми биха отнели доста по-кратко време за изработка чрез 3Д принтиране. Чрез редуциране на времето за изработката на нови детайли се пестят средства и се подобрява конкурентноспособността.

Оптимизиране на дизайна

 

Ако искате да използвате 3Д принтиране, трябва да оптимизирате 3Д моделта, така че да е подходящ за определената цел. Работата върху дизайна на продукта ще допринесе за оптимизацията му и себестойноста на детайла. Ефективен дизайн ще доведе до съкращаване на разходите. По време на прототипиране в CAD софтуеъра можете да изработите дизайн, който би могъл да биде оптимизиран, за да използва минималното количество необходим материал. Например можете да използвате решетки или дизайн на пчелна пита, за да намалите производствените си разходи.

Освен това ако имате добре оптимизиран 3Д детайл, това би намалило след производствените стъпки, което от своя страна редуцира времето и намалява разходите.

Употреба на алтернативи материали

 

Използвайки услугите ни за 3Д принтиране имате възнможноста да изберате измежду широка гама от материали за принтиране. Всеки един от тях има определени характеристики и свойства и избора им зависи в зависимост от спецификациите на проекта. Благодарение на адитивните производствени процеси вие може да редуцирате разходите благодарение на разнообразието от материали. Например за изработката на прототип не е необходимо детайла да притежава определени свойства, а предимно се набляга на външният вид. Затова използването на по-евтини материли би доволо до намаляване на разходите.

Портфолио


Партньори


Бихте желали да изработите проекта си при нас?

Ако искате да се свържете с нас по въпрос, който Ви интересува или да ни кажете своите забележки, препоръки или похвали.